Home » Stoffen

Deze pagina is bedoeld om aan te geven, dat u uit de getoonde stoffen een keuze kunt maken om een jasje voor u te laten maken. Dat kan zijn in een confectiemaat, als die maat u goed past, maar u kunt desgewenst ook uw eigen maten opgeven. Onder het kopje "Overig" vindt u gegevens die u hiermee kunnen helpen.

De prijs bij de stof geeft aan hoeveel een jasje gaat kosten. Standaard met tulpkraag of ronde kraag, dat hangt van de stof af. Grofgeweven stoffen lenen zich niet zo goed voor een verhoogde hals. Elk jasje is gevoerd, en voorzien van een opgenaaide zak (handmatig of met de machine) op het linker en het rechter voorpand. Knopen en knoopsgaten zijn ook standaard. Soms maak ik een uitzondering op deze regel, als het model of de stof daartoe aanleiding geeft. Het maken van een jasje neemt ongeveer 25 uren in beslag, verdeeld over 6 werkdagen. De vooruitbetaling bedraagt € 100,00.

U kunt vooraf een staal van de stof opvragen, dat helpt om een goede keuze te maken.

Laat een ander u helpen met het maatnemen. Is dat niet eenvoudig voor u, dan kan mijn vrouw dat voor u doen.  

De afgelopen 4 jaar heb ik vaak een jasje op persoonlijke maten gemaakt. Het is dan steeds weer een glorieus moment, wanneer de klant voor de spiegel staat met een glimlach op haar gezicht omdat het jasje iets voor haar doet, en dat het goed past.    

Van elke stof koop ik niet meer dan wat ik nodig heb om 1 jasje te maken, uitzonderingen daargelaten. Bij een aantal leveranciers is een stof na te bestellen. De stoffen van Linton Tweeds zijn vaak snel uitverkocht en vis ik achter het net.